Obiskala nas je Maša Ogrizek

l

20. junija, 2024

Ponedeljek, 3. junij 2024, ni bil navaden ponedeljek. Na naši šoli smo ta dan praznovali praznik branja in knjig. Obiskala nas je namreč otroška in mladinska pisateljica Maša Ogrizek. Z njo se je v jedilnici šole ob zaključku bralne značke srečalo 350 učencev. Na začetku prireditve nas je pozdravil ravnatelj Milan Bohinec, ki je poudaril, da je branje v življenju zelo pomembno.

O gostji smo se pred njenim obiskom z učenci pogovarjali, pripravili smo plakat o njenem ustvarjanju, učenci razredne stopnje so prebrali nekaj zgodb iz knjige Kokodajsa v mestu, starejši učenci, predvsem tekmovalci Cankarjevega tekmovanja, pa so poznali njeno zgodbo Lisičja luna.  

Maša Ogrizek je pripravila dve različni predstavitvi. Z mlajšimi učenci se je pogovarjala o stripih Luka iz bloka, Naokokoli in Koko mesto ter zgodbi Kokodajsa v mestu, s starejšimi pa predvsem o fantastični zgodbi Lisičja luna, ki je bila kot omenjeno letošnja literarna predloga na tekmovanju iz slovenščine in so jo naši učenci dobro poznali. Učenci so gostji zastavili precej vprašanj. Ob koncu vsakega srečanja je pisateljica k sebi povabila tudi pet najbolj pogumnih bralcev. Skupaj z njo so odigrali odlomek iz stripa Luka iz bloka.

V jedilnici smo si lahko ta dan ogledali tudi vse knjige naše gostje, ki jih imamo v naši šolski knjižnici. Seveda so bile po obisku v trenutku vse izposojene in rezervirane.

Nekaj foto utrinkov si lahko pogledate v spodnji galeriji. 

Zadnja obvestila:

Hej, Bled, prekrasen si!

Hej, Bled, prekrasen si!

Drugošolci centralne šole smo imeli zaključno ekskurzijo na Bled in v Lesce. V regatnem centru smo...

Petošolci nazaj v Emono

Petošolci nazaj v Emono

V letošnjem šolskem letu smo se petošolci veliko naučili o Rimljanih. Pri pouku smo izvedeli...

Dostopnost