jedilnik

Odjava šolske malice in kosila: 277 01 27 (Jana Podjed), e-pošta prehrana@os-naklo.si ali preko eAsistenta.
Posamezni obrok je pravočasno odjavljen, če se ga odjavi do 8.00 istega dne.

 

JEDILNIK ZA MESEC JUNIJ

Kaj bomo jedli od 10. do 14. junija 2024?

DATUM MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA

PONEDELJEK

10.6.

ŠTRUČKA ŠUNKA SIR (1,7)

EKO JOGURT (7)

BUČKINA JUHA

PIŠČANČJI PAPRIKAŠ (1)

POLENTA

PARADIŽNIK V SOLATI

KORUZNI VAFLJI (7,11)

ČEŠNJE (IK)

TOREK

11.6.

PIRIN MEŠANI KRUH (1)

MASLENO MEDENI NAMAZ (7)

NESLADKANI ČAJ

PURANJI ZREZEK V NARAVNI OMAKI

KROMPIRJEVI OCVRTKI S SIROM (1,3,7,12)

ZELENA SOLATA S KORENČKOM

 

BANANA
SREDA
12.6.

PŠENIČNI ZDROB NA MLEKU (1,7)

BRESKEV

 

KMEČKO ZELJE

TELEČJA HRENOVKA

OVSENI KRUH (1)

SLADOLED LUČKA (7)

PREPEČENEC (1)

RDEČA REDKVICA

ČETRTEK
13.6.

GRAHAM KRUH (1)

JAJČNI NAMAZ (3,7)

KOLOBARJI KORENJA

BEZGOV ČAJ

POROVA JUHA (1)

TUNA V SMETANOVI OMAKI S KORUZO (4,7)

EKO TEMNI POLŽKI (1)

RDEČA PESA

 

JABOLČNI ŽEPEK (1,3,7)

PETEK
14.6.

Brezmesni dan

BIO KRUH S SEMENI (1)

SIRNI KROŽNIK (7)

ZELENA SOLATA

NESLADKAN ČAJ

FIŽOLOVA ENOLOČNICA (1)

RIŽEV NARASTEK SLADKAN Z JABOLKI IN SUHIMI BRUSNICAMI (1,3,7,12)

 

POLNOZRNATI GRISINI (1)

KOLOBARJI KORENJA

 

 

Kaj bomo jedli od 17. do 21. junija 2024?

 

DATUM

MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA

PONEDELJEK

17.6.

AJDOVA ŠTRUČKA  (1)

TUNIN NAMAZ (4,7)

SVEŽE KUMARICE

BEZGOV SOK

ČUFTI V PARADIŽNIKOVI OMAKI

PIRE KROMPIR

ZELENA SOLATA Z ZELJEM

LUBENICA

TOREK

18.6.

GRAHAM KRUH (1)

SIRNO ZELIŠČNI NAMAZ (7)

ČEŠNJEV PARADIŽNIK

SADNI ČAJ Z LIMONO

CVETAČNA JUHA Z ZDROBOM (1)

PEČEN PIŠČANEC

BULGUR (1)

BEBI KORENJE IN STROČJI FIŽOL

PIŠKOTI OTROŠKO VESELJE (1,3,7,11)

NEKTARINA

 

SREDA
19.6.

POLENTA NA MLEKU (7)

BIO AJDOVO PECIVO

 

 

KOSTNA JUHA (1,9)

ŠPAGETI (1,3)

BOLONEZ OMAKA (1)

ZELENA SOLATA S ČIČERIKO (3)

REDKVICA

PREPEČENEC (1)

 

 

ČETRTEK
20.6.

POLBELI KRUH (1)

KUHAN PRŠUT

KISLA KUMARICA

NESLADKANI SADNI ČAJ

ŠPARGLJEVA JUHA

RIŽOTA S TELEČJIM MESOM IN ZELENJAVO

PARADIŽNIKOVA SOLATA S POROM

POLNOZRNATI GRISINI (1)

BANANA (7)

 

PETEK
21.6.

Brezmesni dan

MLEČNI ROGLJIČ (1,7)

JAGODE

 

SHEMA MLEKA (7)

ENOLONČNICA Z JEŠPRENJEM IN KROMPIRJEM

OVSENI KRUH (1)

SLADOLED

JABOLKO

OVSENA BOMBETKA (1)

 

Kaj bomo jedli 24. junija 2024?

 

DATUM

MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA

PONEDELJEK

24.6.

OVSENI KRUH (1)

SIRNI NAMAZ (7)

REZINA PAPRIKE

BEZGOV SOK

MINJON JUHA

SIROVI KANELONI (1,3,7)

KUMARIČNA SOLATA S KROMPIRJEM

 

BRESKEV

LEGENDA: v krepko označenih jedeh, je uporabljeno živilo (surovina) ekološkega porekla /  živila lokalnih pridelovalcev.

Izbrana kakovost je označena s kratico (IK). Shema šolskega sadja in zelenjave s: SHEMA SADJA.

 

V kuhinji šole, kljub upoštevanju načel priprave dietnih obrokov, obstaja možnost navzkrižne kontaminacije in posledično prisotnost posameznih alergenov v sledeh

Pridružujemo si pravico do sprememb jedilnika iz objektivnih razlogov brez predhodnega obvestila.
OZNAČEVANJE ALERGENOV NA NAŠIH JEDILNIKIH

(1.) Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste, in proizvodi iz njih, (2.) raki in proizvodi iz njih, (3.) jajca in proizvodi iz njih; (4.) ribe in proizvodi iz njih, (5.) arašidi (kikiriki) in proizvodi iz njih, (6.) zrnje soje in proizvodi iz njega; (7.) mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), (8.) oreški, in sicer: mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi ter proizvodi iz njih, (9.) listna zelena in proizvodi iz nje, (10.) gorčično seme in proizvodi iz njega, (11.) sezamovo seme in proizvodi iz njega, (12.) žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2, (13.) volčji bob in proizvodi iz njega, (14.) mehkužci in proizvodi iz njih.

Poleg alergenov, ki so na jedilniku označeni s številkami od 1. do 14., lahko posamezna živila vsebujejo vse zgoraj naštete alergene tudi v sledovih. Otrokom, ki nimajo prehranske preobčutljivosti, alergeni v živilih ne povzročajo nikakršnih težav, otrokom s prehransko preobčutljivostjo pripravljamo dietne obroke, v skladu z navodili pediatra

 

Dostopnost