Sedmošolci opazovali živali

l

28. novembra, 2022

V  četrtek, 24. 11. 2022, smo se učenci 7. razredov šolski izlet v živalski vrt. Najprej smo se 7. 50 zbrali na šolski avtobusni postaji in šli po malico, nato pa nas je avtobus odpeljal v Ljubljano.

Tam smo obiskali ZOO Ljubljana, v katerem smo imeli dve delavnici. Na eni smo si natančneje pogledali tri različne živali, na drugi pa smo si ogledali različne materiale. Najbolj smešno nam je bilo, ko je ptič vsakič spustil smešen zvok, ko je vodnik začel govoriti. Ob tem smo se vsi smejali.

Dve uri smo si nato lahko samostojno ogledovali živalski vrt. Najprej smo šli pogledat opice. Zelo nas je presenetilo, da je to ista vrsta opice, kot je bila v filmu Pika Nogavička. Potem smo videli zebre in najljubši del – trening z morskima levoma. Videli smo tudi trop volkov, nekaj nojev, slona, bobra, ter leva in levinjo. Potem smo šli notri gledat manjše živali v akvarijih. Tam smo videli kače, kuščarje ter dve žabi. Potem smo šli pogledat še večjo opico, kako pleza, ter šli pojest malico. Po malici smo šli pa še v sobo v kateri smo nekaj živali lahko prijeli v roke.

Ob 13.10 pa smo se veseli in polni lepih vtisov vrnili nazaj domov.

Maša Hažić in Sara Tanšek, 7. b, Matej Srečnik, 7. c

Zadnja obvestila:

Hej, Bled, prekrasen si!

Hej, Bled, prekrasen si!

Drugošolci centralne šole smo imeli zaključno ekskurzijo na Bled in v Lesce. V regatnem centru smo...

Petošolci nazaj v Emono

Petošolci nazaj v Emono

V letošnjem šolskem letu smo se petošolci veliko naučili o Rimljanih. Pri pouku smo izvedeli...

Dostopnost