Zlato in tri srebrna priznanja na državnem tekmovanju iz znanja biologije za Proteusovo priznanje

l

29. decembra, 2023

Letos so se slovenski osmo in devetošolci učili o vlažnih travnikih, občutljivih in nadvse dragocenih ekosistemih, v katerih živijo številne redke in ogrožene tako rastlinske kot živalske vrste. Žal vlažni travniki hitro izginjajo. Učenci so se z učenjem za tekmovanje zelo poglobili v splošne značilnosti takih travnikov, v vzroke za njihovo ogroženost in načine, kako jih ohranjati. Spoznali so pomembnejša področja z vlažnimi travniki v Sloveniji in se učili o 10 rastlinskih in živalskih vrstah, ki na takih travnikih živijo. In si, z vsem pridobljenim znanjem, upajmo, pridobili tudi nova zavedanja o naravi, da se bodo znali odločiti za njeno ohranjanje.

Šolskega tekmovanja, ki je bilo sredi oktobra, se je iz naše šole udeležilo 23 učencev osmega in devetega razreda. Sedem jih je prejelo bronasto priznanje, od teh se jih je 5 uvrstilo na državno tekmovanje in sicer: Tilka Hutter, Taja Ovsenik Eržen, Maša Kavčič Rozman, Pia Prevodnik, Manca Širca, Teja Križnar in Brina Kovačević.

Državno tekmovanje je bilo 1. decembra. Zlato priznanje je osvojila Taja Ovsenik Eržen, srebrna priznanja pa Maša Kavčič Rozman, Pia Prevodnik in Tilka Hutter.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem na šolskem in državnem tekmovanju.

Zadnja obvestila:

Od kviza do plakata

Od kviza do plakata

Za nami je že sedma delavnica za krepitev digitalnih kompetenc. Do sedaj smo se naučili veliko o...

Dostopnost