Češki učenci na mobilnosti v Naklem – 2. dan (Erasmus+)

l

25. septembra, 2023

Današnji dan smo češke učence in njihove učitelje gostili na naši osnovni šoli. Najprej smo jim pripravili sprejem s kulturnim programom, ki ga je vodila petošolka Brina. Nastopile so devetošolke Pia, Taja in Elizabeta ter petošolke. Goste je pozdravil gospod ravnatelj Milan Bohinec. Skupaj smo zaplesali bans, ki smo se ga naučili ob naši majski mobilnosti na Češkem.

Češki učenci so v treh skupinah predstavili dramatizacijo pravljice Pod medvedovim dežnikom. Nato smo se odpravili v gozd pod Štucljem. V nacionalno mešanih skupinah so učenci ustvarjali slike iz naravnega materiala na temo prijateljstva, projekta, gozda … Sporazumevali so se v angleščini, češčini in slovenščini. Vsaka skupina je morala komisiji tudi razložiti zgodbo svoje slike, na primer: “Na naši sliki so sonce in oblaki, pod dežnikom pa različne živali. Ne glede na to, ali sije sonce ali je oblačno, nas povezuje prijateljstvo.”

Popoldne so si ogledali šolo, nato pa imeli glasbeno delavnico z gospodom Darkom Korošcem. Izdelovali so bobenčke iz glinenih lončkov. Nato so si ogledali Poličarjevo kmetijo, kjer so imeli tudi degustacijo njihovih domačih izdelkov. Najbolj pa so bili navdušeni nad živalmi in tehtanjem jajc.

Pripravila: Jana Ovsenik

Zadnja obvestila:

Od kviza do plakata

Od kviza do plakata

Za nami je že sedma delavnica za krepitev digitalnih kompetenc. Do sedaj smo se naučili veliko o...

Dostopnost